Omgeving

Camping Botniahiem is gelegen aan de rand van het dorp Damwâld. Damwâld bevindt zich op de rand van de Noardlike Fryske Wâlden, een karakteristiek coulissenlandschap met elzensingels, houtwallen, pingo’s en poelen. Aan de andere kant bevindt zich ‘de klaai’, een gebied met kleigrond dat moeiteloos overgaat in het Waddengebied.

Vanuit Damwâld ben je binnen dertig minuten autorijden in het Waddengebied. Dit is een uniek en kwetsbaar natuurgebied dat niet voor niets de UNESCO Werelderfgoedstatus heeft gekregen. Hier moet je eens geweest zijn!

Ook het Nationaal Park Lauwersmeer dat bekend staat om de vogeltrek is vlakbij. Meer natuur-schoon zien? Het Bûtefjild is tevens een prachtig natuurgebied, met onder andere het Ottema-Wiersmareservaat. Dit gebied laat zich het best ontdekken vanaf het water of te fiets.

Iets verderop ligt Nationaal Park De Alde Feanen. Hier kun je prachtige vaartochtjes maken, bijvoorbeeld per sloep.

Wandelen en fietsen in de omgeving

Wandel- en fietsroutes

Bij de receptie kun je terecht voor verschillende wandel- en fietsroutes. Ook is het mogelijk om via het wandel- of fietsknooppuntennetwerk verschillende tochten te gaan maken. Verdwalen is onmogelijk als je via deze knooppuntennetwerken gaat!
Heb je geen fietsen bij je? In samenwerking met Rijwielhandel Schaafsma in Damwâld kun je bij ons ook fietsen huren!